Balettitunti

Posted by on Apr 14, 2010 in Blogi | 0 comments

Toukokuun kisoihin valmistautuvat Essi, Punssi ja Ninnu pitivät taas vastikään treenisession SporttikoiraHallissa. Tällä kertaa tv-kamerasta tai juontajasta ei ollut jälkeäkään, joten koulutuksen seuraamiseen pystyi keskittymään aivan eri tavalla kuin ensimmäisellä kerralla.

Päivä oli monien viimeisten aurinkoinen, ja hallin katon tuntumassa olleista ikkunoista saikin paljon kohtuullisen hyvää valaistusta tekonurmen pintaan. Treenialueen epätyypillinen muoto tuotti kuvauksellisesti perinteisempiä haasteita. Viimeksi ongelmana oli pysyä piilossa, tällä kertaa haasteena oli päästä tarpeeksi kauas koirasta ja ohjaajasta mutta silti pitää kuvakulma sellaisena, että kohteen ja seinän väliin jäisi tarpeeksi etäisyyttä.

Pääosin etäisyysrajoitteen takia tulikin heti kärkeen turvauduttua tavallista lyhyempään polttoväliin. Toimivaksi kakkulaksi osoittautui aikaisemmin ahkerampaa käyttöä nähnyt 85-millinen, jolla etäisyys kohteeseen ei tarvinnut olla kovinkaan suuri käyttökelposille rajauksille. Valitettavasti kyseisen lasin ehdoton heikkous tuli todettua näissä olosuhteissa saman tien – molemmat merkin 85-millisistä tuottavat suurilla aukoilla voimakkaisiin kontrasteihin erityisen paljon purppurareunoja. Esimerkkinä alla olevassa kuvassa vastavaloon sormet vaihtavat väriä melko tehokkaasti. Isommassa kuvassa ilmiö korostuu toki vielä pahemmin.

Klikkaa suuremmaksi

Kirkasta valoa siis riitti, mutta onneksi siitä oli jotain hyötyäkin. Muutaman hypyn taakse aurinko paistoi lähes suoraan, joten taustan valotuksen säilyttäminen ehjänä ei ollut käytännössä mahdollista ilman kohteen valaisua. Tästä syystä tausta saikin palaa rauhassa puhki, joten lopputulos muistuttaa tältä osin hieman heijastintaustaista studiokuvaa. Taustalle toki jäi hieman muutakin, ja huolellisella aluevalinnalla ja gradienttityökalulla kuvasta voisi photoshopilla saada vielä paljon eteerisemmän. Lisäksi vielä ylimääräistä tilaa oikealle, valotuksen osittaista korjailua, ja ja …

Klikkaa suuremaksi

Niinun ohjauskoulutusta oli hauska pysähtyä seuraamaan. Jos esteet kannettaisiin varastoon ja alustaksi vaihtuisi parketti, esimerkkiohjaukset toisivat ensimmäisenä agilityn sijasta mieleen baletin. Itselläni vaikutelma oli jo vakuuttava hyppyjen ja putkien välissä keinonurmella.

Punssilla oli treeneissä into päällä, ja Essiin ohjauksessa keskittyminen ei näytä tuottavan minkäänlaisia ongelmia. Sopivan lelun ilmestyttyä näköpiiriin löytyy varsin hilpeitä ilmeitä 🙂

Klikkaa suuremmaksi

Klikkaa suuremmaksi

Klikkaa suuremmaksi

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Balettitunti, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]