Messuhulinat

Posted by on Apr 27, 2010 in Blogi | 0 comments

Huhtikuun viimeisenä sunnuntaina oli niin keväinen keli, että päivä oli pakko viettää sisällä – Messukeskuksen Itä-Helsingin agilityharrastajien kolmosten kisoissa.

Paikalle saapuminen ei käynyt ihan niin helposti kuin mitä olisi luullut. Messukeskusta oli täyttämässä samaan aikaan pienoismalli-, lapsi-, ja eläinihmiset. Päivän pääasiallinen viesti tuli nopeasti tutuksi:

Edelliseltä vuodelta oli hyvin muistissa varsin kenkkumainen valaistus Messukeskuksessa sisäurheilua silmälläpitäen. Vaan olisipa edes ollut samanlainen tilanne kuin viime kerralla. Kisojen paikka oli nyt siirtynyt pykälän verran junarataan päin halliin, jossa oli isoilla seinustoilla suhteellisen pienet ikkunat. Tuloksena oli totaalinen sekavalo ikkunoiden ja arviolta pari aukkoa himmeämmän keinovalon risteytyksenä. Luonnonvalo on tietysti plussaa, mutta auringon kääntyessä valo paistoi aina jommasta kummasta ikkunasta. Pahimmillaan todella monissa ruuduissa valo näyttää siltä kuin olisi suoralla salamalla ampunut kehään. Lisäksi jollain tavalla järkevän valkotasapainon löytäminen on todella hankalaa. Asiaa ei tietenkään auta totuttelu uusi näyttö ja siihen liittyvä ainainen suo kalibroinnin kanssa.

Salama-look ilman salamaa. Argh.

Purina-areenan uusi parvi on toki hieno, mutta buffan puolta pitäisi vielä vähän laajentaa tämän radan rinnalla 😉

Siistiä sisähommaa

Yleisöä kertyi nopeasti ratojen alkamisen jälkeen katselemaan kisasuorituksia. Satunnaisia kommentteja tuli kuultua tahtomattaankin radan reunalla liikkuessa. Yleisön kiinnostus vaikutti olevan hyvin eri tyyppistä kuin vaikkapa maajoukkuekarsinnoissa. Viikonloppuna eniten riemua aiheuttivat nimittäin mokailut radalla. Väkisin tulikin mieleen, että Agilityliitto on (käsittääkseni) ihan oikealla polulla luodakseen agilitylle imagoa oikeana urheilulajina jonkinlaisen lemmikkitemppuilun sijasta. Yleisöllä ei aina tuntunut olevan käsitystä siitä, että koirakot olivat ainakin suurimmaksi osaksi tekemässä radalla parastaan kisamielellä.

Anne Savioja valmistautuu kesään. Vai Siperiaan?

Vakavaakin vakavammat medi- ja maxi-kolmosten kisakuvat löytyvät osoitteesta
http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2010-04-25+i-hah/.

Sorry. Wrong species.

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]