Viimeinen hörppy eliksiiriä

Posted by on May 11, 2010 in Blogi | 0 comments

Edellinen lauantai alkoi aikaisin, kun Järvenpään agilityurheilijoiden kolmosluokan kisapäivä pyörähti käyntiin kahdeksan aikoihin. Pääasiallinen syy oli tietenkin Elixir-ohjelman viimeisen agilityjakson kuvaukset maksien radoilla. Essi Pöysti starttasi kahdella ensimmäisellä “erikoiskokeella” Tuulia Liuhdon borcol-Punssin ohjaimissa.

Essin ja Punssin ensimmäisestä kohtaamisesta oli kulunut vain puolitoista kuukautta, vaikka aikaa oli tuntunut kuluneen paljon pidempään. Parin valmennuksesta oli tämän ajan vastannut Niina-Liina Linna. Kuulemani mukaan treeniohjelma ei ollut toteutunut alkuperäisten suunnitelmien mukaan, ja harjoituskerrat olivat jääneet reilusti alle tavoitemäärän. Tuore ohjaaja ja kärkiaikoja tykittänyt bordercollie – siinäpä yhdistelmä..!

Niina-Liinan useamman lähtönumeron suoman pitkän rataantutustumisen turvin Essi sai apuja omissa suunnitelmissaan. Elixiriin kuvattiin rataantutumista melko lähietäisyydeltä, joten tuotantoryhmää oli palloilemassa reilun kolmenkymmenen ensimmäisessä ryhmässä rataa kiertäneen ohjaajan seurassa – kieltämättä ennennäkemätön piirre lajissa nämä liikkuvat esteet 🙂

Tutustumista rataantutustumiseen

Muiden suorituksia seuraamassa.

Essi ja Punssi kisaradalla. Taustalla valmentaja sekä kuvausryhmä.

Omaa lähtövuoroa odotellessa ei ollut havaittavissa suurempaa jännitystä, ja tuomarin vihellyksen jälkeen Essi ja Punssi ponkaisivat määrätietoisesti vauhtiin. Radan alku sujui mallikkaasti, mutta ennen puolta väliä Kari Jalosen suunnittelemat kiemurat tulivat vastaan liian nopeasti, ja väärä suoritussuunta toi tulokseksi hylkäyksen. Toisaalta, samaan kierrettävään hyppyyn kompastui monen muunkin tuloshaaveet.

Toisella radalla hyvä tahti säilyi, mutta pahaksi onneksi kohtalona oli hylsy kuten 40 muullekin. Iloinen ilme pysyi loppuun asti, mutta kun on kyse missistä, pitänee toivoa että syy tunnelmaan on ennemmin lajin ilossa kuin tittelin tuoma ominaisuus.

Hyvä esteille irtoaminen - parempi mieli 🙂

Ratojen jälkeen valmentaja vaikutti olleen varsin tyytyväinen suojatin suorituksiin. Tarkemmat kommentit kuultaneen ohjelman lähetyksessä. Myöhemin Niinu pamautti Nacho-tervulla lopulta neljänteen sijaan oikeuttaneen nollan.

Niina-Liina Linna ja Nacho

Palkintojenjaon yhteydessä muistettiin vielä Essin merkkipäivää, vaikka Punssi taisi päästä ensimmäisenä kuorrutuksen makuun.

Kolmosten kisapäivään ehti mahtua paljon muutakin. Radan reunalla tuli melkeinpä puhuttua enemmän kuin kuvattua, kiitokset mukavasta juttuseurasta agi.fi:n Terolle ja ASB:n Kaj:lle!

Minejä ja maxeja tositoimissa voi käydä katsomassa Koirakuvien galleriassa
-> http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2010-05-08+jau/.

Seuraavaksi kiikarissa ovat Kirkkonummen ja Ojangon kentät.

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]