Ystävistä parhaat

Posted by on Apr 23, 2011 in Blogi | 0 comments

… olivat pääsiäistä edeltävällä viikonloppuna näkyvästi edustettuina Petexpon tapahtumissa Helsingin Messukeskuksessa. Kyseessä ei ollut kuitenkaan varsinainen koiratapahtuma, vaikka suurimmat yleisönäytökset koskivatkin koiralajien esittelyjä. Katsojamäärien perusteella kiinnostavimpia vaikutti olevan koiratanssiesitykset.

Ruotsinlapinkoira esiintymässä

Flättejä kahdessa kerroksessa

Harvemmin nähtävää työnsarkaa koirien puolesta edustivat homeen etsintä.

Homekoiraesityksessä oikean näytteen etsiminen kävi vaivattomasti.

Edellisvuodesta poiketen virallista agilitykilpailua ei ollut messuohjelmassa alkuunkaan – itse asiassa agilityn osuus messuilla jäi pitkälti rottien hoideltavaksi. (Aprillipäivän näkemys meni siis täysin väärään suuntaan, laamojen sijaan päädyttiinkin koiria pienempiin lajeihin)

Koirille ei-niin-turvallinen estemalli

Takaaleikkaus? Vai kenties persjättö..?

Varsin näkyvästi oli edustettuina avustajakoirat – aihepiirissä oli tarjolla tietoa usealla lavalla. Kyseessä ei siis ole liikkumista ohjaava opaskoira, vaan avustajakoira toimii työnantajalleen “oikeana kätenä” noutaen, poimien, pukien, avaten ja hakien tarvittaessa lisäapua muualta. Messupäivän päätteeksi kaksi virkakoiraa omistajiensa kanssa esitti arjessa tarvittavia taitoja. Omistajan happilaitteen vaihtamisen ja isännän hakeminen paikalle näytellyssä hätätilanteessa olivat sen verran koskettavia numeroita, että juontajalta tuntui loppuvan hetkeksi sanat suusta.

SOS-kapulan avulla paikalle haetaan paikalle, ja jatkossa myös vieras auttaja.

Lompakon avaus

 

Kuvia päivän varrelta löytyy gallerian kansiosta //koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2011-04-16+petexpo/ .

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]