Valot ja varjot

Posted by on Apr 9, 2010 in Blogi | 0 comments

HAU:n pääsiäiskisakuvat tulivat viimeinkin valmiiksi. Sunnuntaina haaviin jäi vain myöhäisemmän illan maxi-kolmosten hyppyrata, ja maanantain osalta tuli seurattua muutama ykkösten rata.

Sunnuntain hyppyrata oli juuri sellaiseen aikaan, että myöhäisemmäksi venynyt auringonlasku osui juuri radan alkuun. Aikaisemmin ei ole tullut ajateltua tarkemmin kuinka paljon pienikin luonnonvalo auttaa hallissa kuvaamisessa. Radan lopussa ulkoa ei tullut enää vähäisintäkään valaistusapua, joten viimeistään tässä vaiheessa ylimääräinen säätövara valotuksessa hupeni nollaan – tuloksena puolittaista liike-epäterävyyttä ja kohinaa.

Radan viimeistelyn aikana oli oiva mahdollisuus ottaa hyvin valo-olosuhteita demonstroiva laajiskuva parvelta. Kuvassa näkyy mainiosti miten suuri valaistusero radan eri kohdissa on lamppujen sijainnista johtuen. Kuva on tahallaan hieman alivalotettu ilmiön havainnollistamiseksi, mutta kontrastia tai sävykäyrää ei ole sen kummemmin säädetty. Silmä sopeutuu eroon paikan päällä, mutta kamera ei. Vaikutelmaa voi vahvistaa siristämällä hieman silmiä – reunojen keskellä on oikeasti pimeää. Ei pidä itsekään ihmetellä miksi kuvat tuppaavat tulemaan enimmäkseen radan reunoilta.

Missä lamput, siellä valo. Klikkaa suuremmaksi.

Maksien päivä sujui melko tiukasti Tuulia Liuhdon ja Punssin komennossa, kaikkien ratojen nopein aika nopeinta aikaa ja yksi virhe on mahtava suoritus muutenkin nimekkäässä seurassa. Minkähänlainen vauhti Punssista lopulta irtoaa lainaohjaajan näpeissä

Maanantain ykkösissä treeniryhmän lagotto oli lähellä “viikonlopussa kakkosiin”-temppua, mutta kolmas nolla osui pahaksi hyppyradalle, ja ratkaiseva perusradan nolla jäi puolittaisen hyppykeinun päähän. Ilonaiheita vaikutti olevan ykkösissä enemmänkin kun palaset loksahtelivat radalla(kin) kohdilleen.

Klikkaa suuremmaksi

Kyselyitä pääsiäiskisojen kuviin liittyen on tullut todella paljon, kiitokset kaikille kiinnostuneille! Hallikausi taitaa itse asiassa tämän talven osalta olla pikku hiljaa lopuillaan. PK-seudulla taitaa tosin olla vielä Messukeskuksessa viimevuotiseen tapaan yleisöä keräävät kisat…

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]