Häkkilintu

Posted by on Aug 8, 2009 in Blogi | 0 comments

Käytännöllisesti katsoen hellepäiväksi muodostuneen lauantain aamu alkoi Agility Sport Teamin kisoilla Espoossa sumuisesti. Paikalle saavuttaessa hyvää näkyvyyttä oli muutama kymmenen metriä, mutta nopeasti lämmennyt ilma aiheutti enemmän huolehtimista lämpöhalvauksen välttämiseksi kuin radalla seuraavan esteen löytymisestä.

AST:n tiivistä kenttää reunusti aamuyllätykseksi riittävän korkea verkkoaita, joka kutsumattomien vieraiden lisäksi pitää loitolla kontrastikkaat kuvat ja luotettavan tarkennuksen aidasta läpi kuvatessa. Ongelmaa pahensi osittainen verkkoon osuva vastavalo, joka tekee muuten neutraalin harmaasta verkosta kirkkaaman. Radan reunalta löytyi tosin yksi paikka, missä verkko oli varjossa ja näin vähemmän häiritsevä. Kuvausasento oli kyllä niin hankala että montaa ruutua paikasta ei pystynyt ottamaan. Toisaalta, vaikka verkon “läpi” pääsisikin, on se taas vastassa taustalla radan vastakkaisella puolella. En tiedä onko kukaan kameravälineurheilija koskaan sattunut testaamaan millä järkevänmittaisella telellä verkkoaita sulaa pehmeäksi parhaiten. Voisin arvata, että se on eräs paksu mutta yllättävän lyhyt kapine.

Monien yllätykseksi ykkösluokan radalle oli kannettu harvinaisempana esteenä pöytä. Itselläni en heti muista olleeni paikalla kisassa (MM-2008 poislukien) jossa se olisi esiintynyt. Kuvauksen kannalta pöytä on itse asiassa mielenkiintoisempi kuin miltä pysähdyksestä radalla voisi ajatella. Pöydällä pysymistä voi varmistaa monilla tavoilla, jossa koiraan haetaan vahvasti kontaktia (ei fyysistä…) .

Loppupään maxeja tuli kuvattua lähtöalueen takaa ilman verkkoesteitä. Etäisyys rataan kasvoi pidemmäksi, mutta pariin ruutuun onnistui säilömään jopa hieman menemisen tuntua uhkarohkean tiukasta rajaamisesta huolimatta.

Ykkösluokan lisäksi muita ratoja ei ollut aikaa jäädä seuraamaan, koska muista syistä piti käydä belgianpaimenkoirien erikoisnäyttelyssä Tuomarinkartanossa. Tapahtuman omaa agikisaa oli tietysti pakko pysähtyä seuraamaan minuutiksi, joten päivälle tuli sentään pari kuvaa joissa ei ole tuomarin piirrosten lisäksi muita esteitä.

Klikkaa suuremmaksi

… ja taktiikkapalaveri kromfo-tyyliin ennen starttia…

Lopuksi täytyy kuitenkin toivoa, että isommissa kisoissa ei järjestetä kuvaamiseen näin hulppeita olosuhteita esteettömän näkymän takaamiseksi. Rehellisesti sanottuna kuvanvakaaja saattaisi tulla tarpeeseen…

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]