Kerta se on ensimmäinenkin

Posted by on Feb 4, 2010 in Blogi | 0 comments

… nimittäin visiitti tokokokeessa kuvaamassa. Jotta viime viikon sunnuntaina ei olisi jäänyt ylimääräistä aikaa kuvaamiselta, ennen suuntaamista Hyvinkäälle aamupäivällä ehti hyvin piipahtamaan Purina-areenalla tarkastamassa tokotapahtuman kuviot tutun agiohjaajan suosituksesta. Vaikka tokokuvia onkin nähnyt jonkinlaisen määrän etukäteen, milloinkaan ei ole varsinaisesti ollut tilaisuutta itse keskittyä kuvaamiseen.

Agilityn seuraamiseen tottuneempana kesti tovin ennen kuin kuvaushetkiä alkoi näkemään jollain tavalla. Agissa ohjaaja on suurimman osan ajasta koiran lähettyvillä, mikä ei todellakaan vastaa pidemmälle ehtineiden luokkien liikkeitä. Haasteeksi tosin jää vielä jatkossa saada ovesta ulos kävelleet ohjaajat hienosti samaan kuvaan paikallaan odottavien koirien kanssa.

Klikkaa suuremmaksi

Kuvaamista helpottaa tietenkin rauhallisempi liike kehässä, jolloin hieman pidemmälläkin valotusajalla pärjää varsin hyvin. Tämä mahdollistaa luonnollisesti miellyttävämmän kuvanlaadun pimeissäkin olosuhteissa. Kehän runsas tyhjä tila antaa huomattavasti enemmän vapauksia sommiteluun ja rajaamiseen kuin nopeatempoisempi agility. Tokokuvista tulee helpommin tilannekuvan oloisia, kun taas agilityssä keskittyy usein vauhdin välittämiseen. Lajia pitäisi tuntea paljon paremmin jotta liikkeiden puhtauteen osaisi kiinnittää oikealla tavalla huomiota.

Hauska ihmetyksen aihe oli sekunnin ajan alo-ryhmää seuratessa, kun tyypillisen kokoisen saksalaisen jälkeen kehään tepsutti cardigan-corgi. Hämmästelin että eikös nyt ollut maxien vuoro, mutta tokossahan koolla ei ole niin väliä 🙂 Niin sitä tottuu tiettyihin kuvioihin…

Kelloa vastaan kilpailemisen rinnalla toiminta etenkin evl-luokassa oli kunnioitettavan täsmällisen oloista. Toivottavasti laji tulee tulevaisuudessa tutummaksi. Jokseenkin laiha kuvasaalis löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta //koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2010-01-31%20hau-toko/ .

Klikkaa suuremmaksi

Klikkaa suuremmaksi

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]