Vihreää talven keskellä

Posted by on Feb 3, 2010 in Blogi | 2 comments

Tammikuun viimeisenä sunnuntaina päähän juolahti ajatus käydä katsastamassa koiraurheiluhalli Hyvinkäällä, onhan talven mittaan järjestetty kyseisessä paikassa lukuisia kisoja. Ennakkotietojen mukaan nyt ei ainakaan tarvinnut tähdätä tiettyyn kellonaikaan osuakseen paikalle kisojen aikaan. Ensimmäinen rataantutustuminen oli kuitenkin aamukuudelta, ja kahdeksan jälkeen jäi vielä kolme rataa kokonaan aloittamatta. Minkähän vuorokauden aikana kisat olisivat päättyneet, jos peruutuksia ei olisi tullut ollenkaan…

Jo ulkopuolelta käsin kapean oloinen halli antoi viitteitä siitä, että radan pitkällä reunalla tuskin on tilaa katsomolle. Niin kuin ei ollutkaan. Radan reunalta katsottuna kesti jonkin aikaa ennen kuin kuvaamisen kannalta moniongelmaiset olosuhteet valkenivat (tai tässä tapauksessa vihertyivät). Yleensä suurin haaste eli valon yleinen puute ei ollut kovin merkittävä. Tilanne on kuitenkin toinen, jos radan etuosan kohdalla ei ole ollenkaan lamppuja, takaosa on hyvin valaistu, ja välissä on putkia ja kontaktiesteitä. Tämäkään ei tietysti olisi mikään ongelma, jos laukusta sattuisi löytymään 400-millinen f/1.8 röntgen-ominasuudella 🙂 Eipä vain löydy.

Kohtalainen valoisuusero kuva-alassa

Lämpimät tekonurmiradat ovat loistavia agilityareenoita varsinkin talven keskellä. Alusta tosin tuottaa vielä yhden ongelman kuvaamille. Nurmikon värinen muovinukka heijastaa kohtuullisen hyvin ylhäältä tulevaa valoa. Kuvaussuunnasta riippuen kohteeseen tulee voimakkaat varjot suoran valon suhteen. Jokainen voi sitten arvuutella minkä väristä valoa varjoalueille heijastuu. Esim. Liedossa kyseinen ongelma ei ole läheskään yhtä paha, koska sisäseinät ovat vitivalkoiset ja heijastavat valoa paremmin kuin Hyvinkäällä. Varjoalueiden sävyn korjaaminen ei ole jälkikäteen ihan suoraviivaista, joten tällä kertaa puutetta tuli korjattua vain valkotasapainoilun keinoin. Varjoalueiden tasoa nostaessa ilona on tietenkin ikuinen ystävä, nimittäin pintaan nouseva kohina.

Koko aika ei kuitenkaan kulunut yllä mainittuja asioita pähkäillessä. Radalla kisattiin ihan tosissaan, ja tuloksena oli ilon kuin huolestumisen hetkiä. Yksi pahemmista kolareista sattui, kun sheltti ja hyppysiiveke yrittivät taklata toisensa – molempien onnistuessa. Meno kuitenkin jatkui onneksi entiseen malliin.

Tunnelmia oli mukana haistelemassa myös ilmiselvä tulevaisuuden hakuvalio, joka tällä kertaa tosin keräsi huomiota muilla ominaisuuksillaan.

Kuvasatoa kisoista löytyy osoitteesta http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2010-01-31+i-hah/.

http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2010-01-31+i-hah/
VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 Comments

  1. huomenta!
    Sut bongattiin myös Purinan tokokisoista 🙂 Kuvat varmaan tulevat myös sieltä.
    Hienoja kuvia löytyi taas I-hah:sta

  2. Huomentapäivää, Purinalla tuli tosiaan myös tehtyä lyhyt tokovisiitti. Työnsarkaa tuli Hyvinkäältä sen verran, että tänään olisi vuorossa saada muutamat tokokuvat ja lyhyt juttu tänään esille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]