Pitkä perjantai

Posted by on Apr 3, 2010 in Blogi | 0 comments

Pitkäperjantaina oli vuorossa vierailu AgiTokoDogsin pääsiäiskisojen kolmosluokan ratojen varrella. Päivä oli paikoin valoisa tai sateinen, mutta huomattavasti edellisiä kisoja lämpimämpi sää tuntui jo hallin sisälläkin, koska vielä monen tunnin jälkeenkään ei tuntunut kylmältä.

Kolmoset tarjosivat todella hyvän näköisiä tilanteita, jotka toivottavasti näkyvät myös kuvissa. Muutamana valoisana hetkenä sain otettua muutaman kuluvan vuoden parhaista agilitykuvista – sopivan tiiviitä, keskittyneitä mutta vauhdikkaita. Toki kuvaukseen soveltuvalla radalla oli oma osuus kuvissa, kun koiran ja ohjaajan linjat mutkittelevat esteiden välissä juuri sopivasti.

Hulda ja Vilja Kämppi

Valoisamman päivän salliessa tuli käytettyä luotto-teleä lyhyen jatkeen kanssa syöden pykälän valovoimaa, mutta päästäessä vähän lähemmäs kohdetta. Näin sai säästettyä itse asiassa yllättävän paljonkin rajaamista käsittelyssä. Kun terävyys ja tarkennus eivät vallinneella valoisuudella ota kovin paljoa nokkiinsa, pidemmällä kiinteällä polttovälillä tulikin kuvattua ainakin osa joka radasta. Tästä johtuen kisojen kuvastossa on tyypillistä enemmän soolokuvia koirista, kun ohjaaja oli yksinkertaisesti liian etäällä yhteiskuvaa varten.

Anja Lehtiön Grim-borcol

Silloin tällöin tulee mieleen että alkaisi kuvaamaan hallissa valon salliessa zoomeilla kätevyyden takia, mutta ainakin tähän asti kiinteiden putkien haasteellisuus on ollut osa viehätystä agilityn kuvaamisessa. Useasti on törmännyt ajatukseen, että kiinteä polttoväli pakottaa suunnittelemaan kuvia huolellisemmin. Kyseinen idea pitää paikkansa ainakin sen puolesta, että vaihtelevia kuvia saadakseen täytyy oikeasti nähdä vaivaa agilityä kuvatessa. Mielipide voi olla toisenlainen silloin, kun on ehdottoman pakko saada jostain “peruskuva”, mutta Koirakuviin kuvatessa nykyinen asetelma tuntuu olevan varsin toimiva.

Pääsiäisviikonlopun ensimmäisen kuvauspäivän annista muodostui muuta kuin pitkäperjantaimainen – iloista tunnelmaa ja pitkästä aikaa erityisen positiivisia kuvaushetkiä. Tosin järjestäjille aamukahdeksalta startanneesta perjantaista tuli kirjaimellisesti pitkä, kuulemma myöhäisimmillään kotiin oli päästy puolen yön korvilla.

ATD:n kisojen kuvat putoilevat valmistuttuaan osoitteeseen
//koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2010-04-02%20atd/

VN:F [1.9.22_1171]
Arvostele kirjoitus
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[ + ]